It’s an API world we live in!

Anno 2018 is alles en iedereen om ons heen ‘connected’. Hoe kan dat eigenlijk? Op welke manier wordt dit gerealiseerd? Op welke manier wordt data van de ene naar de andere plek ‘verplaatst’? Op welke manier zorgen verschillende apparaten en apps ervoor dat zij elkaar ‘begrijpen’? Denk bijvoorbeeld eens aan het ‘bestellen’ van een taxichauffeur via de UBER app. Je raad het waarschijnlijk al: dat doen we door middel van ‘Application Programming Interfaces’ veelal afgekort als: API’s 

API bemiddelt

Een API kan gezien worden als een extensie van een systeem dat al bestaat of bestaande software oplossingen die het mogelijk maakt om het functioneren van een systeem, beschikbaar te maken voor andere systemen. Kortom een API zorgt er als soort van bemiddelaar voor dat het uitwisselen van informatie mogelijk is tussen verschillende (software)systemen. 

Application Programming Interface

De API economie is er eentje die exponentieel aan het groeien is. Wat niet gek is, want zonder ons er echt bewust van te zijn, gebruiken we allemaal wel eens – of meer dan eens – API’s. Denk maar eens na, heeft u ooit uw avondeten laten bezorgen via ‘Thuisbezorgd.nl’ of een hotel geboekt via ‘Bookings.com’? 

What comes next?

In zijn keynote, zal Bob van Luijt aan het publiek beargumenteren waarom hij denkt dat de volgende stap na platform ecosystemen (zoals we ze kennen en zoals hierboven beschreven) al te zien is. Bedrijven als Netflix, Facebook en Google, bevinden zich hier al in. Zo ontwikkelen zij vastgoed, lanceren zijn meer producties dan ooit en zo kunnen we nog wel eventjes door gaan. Maar hoe doen deze bedrijven dat? Door ‘platform-ecosysteem-denken’ los te laten op de fysieke wereld!

De kunst van technologie

Bob van Luijt heeft zijn werk in technologie en design verheven tot ware kunst. Gedurende zijn studietijd aan de kunstacademie begon hij zijn carrière als freelance softwareontwikkelaar en vrijwel direct na het behalen van zijn bachelorsdiploma richtte hij zijn bedrijf Kubrickology. Het kan bijna geen toeval zijn dat Bob’s bedrijf voor een deel is vernoemd naar een van Amerika’s meest vernieuwende en invloedrijke filmregisseurs aller tijden, Stanley Kubrick. 

Bob helpt bedrijven met het zoeken naar nieuwe zakelijke kansen. Door de implementatie van onder andere technologieën als; API’s, Internet of Things en Machine Learning onderzoekt hij waar winst valt te behalen voor organisaties en hun bedrijfsvoering. 

Hét API congres 2019

Wilt u deze inspirerende keynote van Bob en zijn visie over de toekomst van API's niet missen? Meld u dan aan voor het API congres, dat plaats vindt op 9 april in het Valk Exclusief in Utrecht.