Programma 2018

Keynote 09.30 uur

Industry-voorbeelden voor een succesvolle API-strategie

In deze sessie zal Peter uitleggen hoe API's kunnen helpen uw bedrijf te transformeren en meer waarde en groei te creëren door middel van digitale disruptie. Aan de hand van steekproeven uit de industrie zal hij ook ingaan op de vraag waarom API Management nodig is om een API-strategie succesvol te maken.

Keynote 09.55 uur

De implementatie van een open source API gateway

Omdat de wereld aan elkaar hangt via API’s, ontstaat de nood aan een organisatie brede API strategie. Aan de hand van praktijkcases bespreekt Kurt de ingebruikname van een open source API gateway voor de generieke beveiliging en het centraal beheer van alle API services.

Break-out sessie A1 11.20 uur

Implementeren van een API Strategie

De overtuiging dat API’s de toekomst zijn is een belangrijk uitgangspunt voor nieuwe business modellen maar zeker ook voor het innoveren van bestaande business modellen. Echter hoe ziet een dergelijke programma eruit? Waar begin je mee? Welke stappen moet je zetten en welke keuzes te maken? Tijdens deze breakout zal Pim aan de hand van verschillende praktijkvoorbeelden u voorzien van handvatten voor een API programma en u proberen te behoeden voor verschillende valkuilen die u zeker tegen zult gaan komen. Deze sessie is een ideale voorbereiding voor een succesvolle start van uw API strategie!

Break-out sessie A2 11.20 uur

Bewegen van traditionele airline naar digitale KLM, API als key enabler

API’s vliegt tegenwoordig door organisatie als een buzzword. We hebben ze nu nodig & vooral veel. Weet iedereen wel wat een API is? Waarom hebben we het ‘’echt’’ nodig? En als we het echt nodig hebben, hoe richt je dat allemaal in met alle verschillende domeinen binnen een grote organisatie? Laat je meenemen in de digitale strategie van KLM & hoe API’s daar een key rol in spelen. Hoe wij dat binnen de Frans-Nederlandse organisatie beleggen in een groot spel van politiek & techniek.

Break-out sessie 11.50 uur

Over Hybride APIs die B2B2C en IoT beter mogelijk maken voor leveranciers en retail

In deze sessie komen een aantal klantcases voorbij waarbij de digitale klant- en reseller-ervaring verbeterd is dankzij een hybride data integratie en API Management aanpak. Hoe zorg je ervoor dat grote datasets ook schaalbaar en veilig via APIs in je eco-systeem gebruikt kunnen worden. De API consumers zijn niet alleen campagne apps die na x maanden niet meer bestaan. Leer hoe B2B en B2C en B2B2C bedrijven hun e-commerce kanalen uitgebreid hebben door bestaande producten en services ook te vermarkten via derden zoals Zalando, eBay, Alibaba. Dit op basis van een hybride API Management en cloud integratie aanpak, waarbij ook gedistribueerde data caching een significante rol speelt.  Er is immers steeds meer data om te API-fyen. Denk bijvoorbeeld aan event data in onze wereld die steeds meer een IoT wereld wordt.

Keynote 12.20 uur

How to make an Enterprise API Platform a success?

Met de snelheid van de huidige en toekomstige ontwikkelingen, moeten bedrijven voortdurend hun digitale strategieën aanpassen en blijven optimaliseren om tegemoet te komen aan al deze veranderingen. In deze presentatie leert u hoe u een Enterprise API-Platform succesvol inzet, hoe u digitale transformatieprocessen ondersteunt en daarbij concrete meerwaarde creëert voor uw klanten, medewerkers en andere stakeholders.

 

Break-out sessie 14.00 uur

Lessons learned van een implementatie API Management

Waar krijgen we allemaal mee te maken als we een API Management implementeren? Is deze implementatie niet hetzelfde als elk ander willekeurig IT-systeem? In pakweg 20 minuten vertellen we wat u tegenkomt bij de implementatie van API Management. Van A tot Z, van de contractering tot en met de uitvoering van applicatieve beheer van API Management.

Break-out 14.00 uur

Hoe Reactive API’s de business van VVV schaalbaar maken

VVV Nederland beschikt over relevante data die betrekking heeft op tourisme en cultuur.  De bestaande architectuur is onvoldoende geschikt om deze data te verrijken met data van partners en deze op een schaalbare manier, beschikbaar te stellen voor business doeleinden. 
Met behulp van een API platform heeft VVV Nederland de mogelijkheid om in een wereld van open API’s nieuwe ecosystemen te ontwikkelen met nieuwe business proposities.

Break-out sessie 14.30 uur

Drive Innovation and Accelerate Business Transformation with API ‘s

Met API’s alleen red u het niet. Hoewel API’s een belangrijk uitgangspunt zijn voor business transformatie is het nog belangrijker om aandacht te besteden aan de API management laag. Om zodoende grip te krijgen op de uitgewisselde gegevens. Organisaties duiken te snel in de ontwikkeling van webservices terwijl de onderliggende informatielaag niet meegroeit om de toenemende behoefte tot gegevensuitwisseling het hoofd te bieden. Wordt het ontwikkelen van API’s voor business transformatie overbodig?

René zal aan de hand van enkele cases u uitnodigen om een nieuw perspectief te ontwikkelen op business transformatie.

Break-out sessie 14.30 uur

DSM: Bright Science, Brighter Living, Brightest API’s

Koninklijke DSM N.V. is wereldwijd actief op het gebied van gezondheid, voeding en materialen. Door de enorme opkomst van APIs zien zij de verandering in de business modellen en het zakendoen met verschillende partijen over de hele wereld. Geen enkele organisatie kan er meer omheen, immers hoe ga je met deze enorme hoeveelheden data en applicaties om en maak je dit schaalbaar voor je huidige IT omgeving? DSM heeft om mee te veranderen in deze ontwikkelingen haar digitale strategie aangepast om klaar te zijn voor de API tijdperk. Wat is hun API Strategie om de nummer 1 vitaminen leverancier te blijven en hoe spelen zij in op deze dynamische wereld van APIs?

Keynote 15.00 uur

Hoe gebruik je de API-economie als Business Driver

Alle bedrijven, of ze nu bewust zijn of niet, proactief of reactief, doorlopen digitale transformatie. Software is van een interne operationele en medewerker productiviteitstool uitgegroeid tot de kern van hoe bedrijven hun business runnen en hun klanten van dienst zijn. Slim gebruik van innovatieve API-programma's kan de time-to-market versnellen en hen flexibiliteit bij de ontwikkeling bieden. In combinatie met Identity Access Management kan deze aanpak de veiligste en meest wendbare oplossingen voor de klantervaring opleveren. Frank legt in deze sessie uit hoe API’s bedrijven helpt bij het benutten van de transformatie-reis en creëert een naadloze en veilige klantervaring via Identity Access Management. Leer in deze sessie hoe je ‘speed-to-market’ kunt bereiken en ‘enterprise-grade security’ door middel van het centraliseren van Identity Access Management.

Keynote 16.05 uur

How to build API's that your developers love? / Hoe ziet een succesvol API programma eruit?

In deze sessie gaat Kevin in op hoe je een succesvolle API ontwikkelt, beheert en publiceert. Voor een API programma kan succes worden gemeten, aan of developers (intern/extern) de APIs werkelijk gaan gebruiken en daadwerkelijk oplossingen implementeren. De bedoeling is dat developers zo snel mogelijk productief zijn en zo snel mogelijk toegang kunnen hebben tot de APIs. Kevin bespreekt in deze sessie de aspecten van een developer-friendly API, inclusief API design best-practices.

Keynote 16.30 uur

Open Banking: Let’s go Beyond Banking

Zoals we allemaal weten, zijn API's geëvolueerd van interne integratietools naar digitale bouwstenen tussen organisaties. Ze maken futuristische klantervaringen, indrukwekkende innovaties en nieuwe bedrijfsmodellen in alle sectoren mogelijk.

In een wereld die zich steeds verder specialiseert, is samenwerking de sleutel tot succes. Innovatieve bedrijven creëren nieuwe toegevoegde waarde door hun eigen expertise te combineren met informatie en diensten die door anderen worden aangeboden.

Getriggerd door PSD2 / Open Banking, zullen Open API's het bankieren snel en fundamenteel veranderen zoals we het kennen. Niemand weet precies waar het naartoe zal gaan, wij ook niet als ABN AMRO. En we omarmen dat feit met vertrouwen. Het is een werk in uitvoering - een beweging naar de bank van morgen en daarna.

Dus wat doen we? We bereiden, experimenteren en verkennen scenario's voor de toekomst met alle stakeholders van de bank. Wil je weten hoe we het doen? Bezoek dan de sessie van ABN AMRO voor meer informatie over onze Open Banking-reis, de innovatieve API's die we aanbieden en onze 'Beyond Banking'-community.